I Fjordbyplanen av 2008 ble det besluttet at Oslo kommune skulle etablere en havnepromenade langs byens sjøfront, 9 km fra Alnas utløp til Frognerkilen, som et nytt urbant og fjordnært rekreasjonsstrøk. En tverretatlig arbeidsgruppe, bestående av Oslo Havn, Bymiljøetaten Eiendoms- og byfornyelsesetaten, Kulturetaten, Byantikvaren og Plan- og bygningsetaten, har siden 2010 arbeidet med å koordinere og tilrettelegge for promenaden.



Vi fungerte som oversetter og dialogpart mellom de ulike involverte aktørene langs havnepromenaden, og samtidig forsøkte vi å finne ut hvordan det på best mulig måte kan skapes et velfungerende samarbeid mellom formelt involverte parter. Vi la vekt på å skape dialog og engasjement hos aktører som kan være med på å bidra til å skape liv langs havnepromenaden. Det har vært fokus på å bygge miljøer som støtter og bygger opp omkring de ulike delstrekningenes kvaliteter. Målet har vært å bruke aktivitet og fysisk tilstedeværelse på havnepromenaden som virkemiddel i omdømmebyggingen av området.


Åpningen av Havnepromenaden var et stort arrangement med rundt 100 000 besøkende. Det var over 200 aktører som deltok i organiseringen, og vår oppgave som koordinator var å føre dialog samt fungere som et bindeledd mellom alle aktørene. Vårt mål og vinkling med åpningen var å stimulere interessen for å være med å skape noe på Havnepromenaden, på samme tid som at Oslo borgere skulle oppdage havnefronten på ny. For publikum ble dette en dag som i alt i alt ble oppfattet som en lang aktivitetsdag hvor fjordbyen ble aktivert langs nesten hele den 9 km lange strekningen.



I filmen blir du kjent med ulike aktører vi har vært i kontakt med under arbeidet med havnepromenaden. De deler sine tanker om utfordringene de har hatt.